Меню

Полезно

"Осадент" представя практични методи за овладяване на болката при поникването на зъбчетата

 

Израстването на първите зъбчета е едно от незабравимите преживявания през първата годинка на бебето. Обикновено те се появяват между четвъртия и осмия месец и са белязани от мъчителна болка. 

Симптоми при порастване на зъбчетата:

- лигавене/слюнчене

- кашлица

- хрема

- леко повишена температура

- неспокоен сън

- поява на обрив по брадичката

- търкане на бузките

- гризане

- диария

 

Начини да облекчите болката и дискомфорта:

 

1. Студена ръкавица за къпане

Намокрете чиста ръкавица в студена вода и я поставете във фризера за 30 минути. Силно охладена, леко хрупкавата ръкавица представлява голямо облекчение, но и малко разнообразие за децата, на които никнат зъбчетата.

2. Масаж на възпалени венци

С чист пръст или със задната част на охладена лъжица обтрийте възпалените венци, като упражните съвсем лек натиск, без бебето да усеща болка.

3. Почистване с марли

Венците, по които никнат зъбчета, са много чувствителни. Можете да предизвикате дискомфорт при бебето, ако се опитате да ги почистите. Вместо да използвате четка, можете да ги обтриете с мека марля. По този начин зъбките ще са бели, а и вие няма да докосвате директно меките венци.

4. Използване на подходящи продукти

Aко бебето ви е с болки, консултирайте се с лекар, относно прилагането на някои медикаменти, които да облекчат неприятните усещания от израстването на зъбите. За предпочитане са щадящите продукти. Осадент пилули се прилага според хомеопатичните принципи за лечение на проблеми при никнене на първите зъбки при кърмачетата.

1164 София, ул. "Кричим" 76
Тел./ Факс: +359 2/ 865 04 26,
865 04 36, 865 71 62, 866 92 16
e-mail: office@sevexpharma.com
Последвайте ни във Facebook

Последвайте ни във
Facebook